bar de tapes - Sitges - Barcelona

 • qui som
 • on estem
 • contacte

El Cable és un bar de tapes de Sitges. Fem unes tapes molt bones (els nostres clients diuen que les millors de Sitges i els voltants, i no serem nosaltres qui ho neguem). Algunes de les nostres tapes han assolit el grau de mítiques : Les patates braves, els calamars a la romana o les croquetes de pernil, per exemple. I no estem en aquest negoci des de fa dos dies, precisament :

La família Andreu va obrir el Cable per primera vegada l'any 1940, en un local situat al carrer Angel Vidal. El febrer de 1956 es va inaugurar el Cable en el seu actual emplaçament a la cantonada del carrer Barcelona. Tot l'edifici va ser construit per la pròpia familia, i inicialment s'util.litzava el primer pis com a vivenda de la familia i els pisos superiors funcionaven com a pensió.

Els anys '60 vem viure el boom del turisme nórdic treballant com a bar i pensió.

A finals dels '60 el bar va passar a ser portat només per un dels fills, el Sisco Andreu (El Sisco del Cable) i la resta de l'edifici deixa de funcionar com a pensio i passa a convertir-se en vivendes particulars.

A partir de l'any 2003 el Cable passa a ser tirat endavant pels fills del sisco, el Francesc i el Manel, la tercera generació de la familia Andreu al front del negoci. Des d'aleshores el Cable ha viscut un procés de revitalització en el que s'han modernitzat i actualitzat totes les instal.lacions, mantenint-ne però el seu caràcter original.

Actualment no som només un bar de poble: som el bar del poble, el punt de trobada de molts sitgetans.

 • Pregunta típica: Per què es diu "el Cable"?
  En els primers anys de funcionament, els clients habituals eren els pescadors del poble. Un d'ells acostumava a dir que el vi de bota que prenia era "fort com un cable". Aleshores, cada vegada que prenien aquell vi deien "posa'm un cable" (échame un cable). I al final el bar es va quedar amb el nom de "el Cable".

 • Veneu Tabac?
  No.

 • Teniu Mosto?
  No. I Sidra tampoc.

 • Feu cafès?
  Només en el torn d'esmorzars.

A Sitges, joia de la Mediterrània. La nostra Vila és un dels principals punts d'atracció turístics de Catalunya, després de la ciutat de Barcelona, de la que ens separen 36 Kms. (20 minuts en cotxe per l'autopista C-32 que atravessa les costes del Garraf amb diversos túnels).

Nosaltres estem en el centre històric i social de Sitges, a pocs metres del Cap de la Vila (centre neuràlgic de la vila), a 3 minuts de l'estació de tren de la RENFE, a 50 metres del cinema el Retiro.

ARA TAMBÉ ENS PODEU TROBAR A "FACEBOOK/ EL CABLE BAR SITGES" !!!

La nostra adreça és: Carrer Barcelona, 1- 08870 - Sitges - Barcelona.

El telèfon és el 93. 894. 8761, encara que no agafem reserves.

També ens podeu contactar per mail: Aquesta adreça de correu electrònic està protegida dels spambots, necessiteu tenir el JavaScript habilitat per veure-la .

El nostre horari: tenim 2 torns: matins i tardes.

Matins (de dilluns a divendres): de 9 a 15'30.

Tardes: de 19 a 23'30 (encara que a les 23 ja tanquem cuina)Linia de separacio
©2010 elcable.cat · c. Barcelona, 1 · 08870 Sitges (Barcelona) · · disseny web 3&Punt · fotos Thomas Vilhelm